San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects
San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects San Francisco Bay Area Architecture
Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects
San Francisco Bay Area Architecture
Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects
      Kappe+Du Architects





















*Ray Kappe, Lead Architectural Design
 Ron Kappe, Project Architect while a partner with
 Kappe Architects Planners

Kappe+Du Architects
San Francisco Bay Area Architecture Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects San Francisco Bay Area Architecture
Bold Lines in Steel + Wood
Kappe+Du Architects

This home is a 5000 square foot steel column and glue-laminated beam construction, originally designed as a large addition to the existing house on the upper portion of a gently sloping dell. The Brentwood site is very quiet and secluded, perfect for a design that integrates interior and exterior spaces with the use of large glass panels.

Public + Private Spheres for Living
Kappe+Du Architects
+ Two tall exposed concrete retaining walls divide the house into two distinct spheres, one public and one private
Kappe+Du Architects
+ Lowered roofs provide more intimate settings in the Breakfast Room and Kitchen areas, while dramatic 20-foot high ceilings allow the public volumes to feel open and spacious
Kappe+Du Architects
+ Split by a linear skylight, the roof structure encompasses both levels of the residence, and establishes views from the major rooms to the surrounding canyon landscape
Kappe+Du Architects
+ Located above the Kitchen, the Office is finished in Douglas fir and contains a large pivoting lookout opening to the rest of the house
Kappe+Du Architects
+ A new Master Bedroom suite on the upper level has potential to open to the space below via folding panels overlooking the Living Room
Kappe+Du Architects
Carefully Integrated Into Its Environment
San Francisco Bay Area Architecture
+ The siting of the residence was accomplished with great sensitivity to the landscape, including existing major trees
Kappe+Du Architects
+ The large windows conduct a great deal of natural light and make the trees outside a fundamental part of the living experience
Kappe+Du Architects
A Synthesis of Modern + Traditional Materials
Kappe+Du Architects
+ The interior of the house, including all cabinetry, is finished in vertical grain Douglas fir
Kappe+Du Architects
+ Two fireplaces share a single metal flue that runs vertically between the Living Room and the Master Bedroom
Kappe+Du Architects
+ The Master Bath features a large sunken tub and frameless glass shower tiled in limestone
San Francisco Bay Area Architecture
+ Vertical grain Douglas fir, stone pavers, glass and steel staircases, and a metal fireplace create a dynamic interplay of material throughout the residence
Kappe+Du Architects
 
Kappe+Du Architects  
Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects Kappe+Du Architects
Kappe+Du Architects